Specjalizacja: Zajmuje się leczeniem dietetycznej otyłości i jej powikłań, przygotowaniem dietetycznym do operacji bariatrycznych. Poradnictwo dietetyczne po operacjach bariatrycznych leczenie dietetyczne chorób przewodu pokarmowego i chorób nerek.

Doświadczenie:

  • Adiunkt w Zakładzie Żywienia Człowieka, a następnie w Zakładzie Dietetyki Klinicznej WUM,
  • starszy asystent w Klinice Chirurgii Ogólnej, Onkologicznej, Metabolicznej i Torakochirurgii Wojskowego Instytutu Medycznego,
  • posiada 14 letnie doświadczenie w opiece dietetycznej nad pacjentami przygotowywanymi do chirurgicznego leczenia otyłości i po nimkierownik i wykonawca projektów badawczych dotyczących leczenia chorób metabolicznych i chorób nerek,
  • czynny uczestnik konferencji poświęconych leczeniu zachowawczemu i chirurgicznemu otyłości oraz jej powikłań,
  • prowadzi szkolenia dla lekarzy różnych specjalności w obszarze leczenia otyłości i innych dietozależnych chorób cywilizacyjnych,
  • wykładowca studiów podyplomowych w zakresie żywienia klinicznego,
  • uczestnik kursów leczenia żywieniowego i pedagogicznych.

Wykształcenie: Doktor nauk medycznych specjalność żywienie. Absolwentka: II Wydziału Lekarskiego WUM (studia doktoranckie), Wydziału Nauki o Zdrowiu Akademii Medycznej w Warszawie (dietetyka i zdrowie publiczne), oraz Wydział u Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW (technologia żywności w zakresie żywienie człowieka).